Foto: LETA
Naktī uz ceturtdienu ugunsgrēkā Madonas novada Ošupes pagastā ugunsgrēkā cietuši četri cilvēki, tostarp divi bērni, aģentūru informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Inga Vetere.

Diennakts traģiskākais ugunsgrēks notika Madonas novada Ošupes pagastā. Trešdien ap pulksten 23:48 VUGD saņēma informāciju, ka 35 kilometru attālumā no Madonas deg vienstāvu koka dzīvojamā māja.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka māja deg visā platībā ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, kas pirms operatīvo dienestu ierašanās bija paspējuši izkļūt no mājas un patverties pie kaimiņiem. Cietušie – 60 gadus veca sieviete, 35 gadus vecs vīrietis, septiņus gadus veca meitene un piecus gadus vecs puika ar sejas un rokas apdegumiem nodoti mediķiem.

Ugunsgrēkā vissmagāk cieta vīrietis, kuram konstatēti sejas un elpvadu apdegumi. Viņš arī bija tas, kas pārējos cietušos izveda no mājas un nogādāja līdz kaimiņiem. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir pārkurināta krāsns un no tās izbirušas degošas ogles.

Glābēji norāda, ka šis ugunsgrēks nebūtu beidzies tik traģiski, ja kaimiņi un cietušie būtu zinājuši, kā izsaukt ugunsdzēsējus. Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļas komandieris Gints Ilva norāda, ka kaimiņi un cietušie esot piemirsuši, ka jāzvana uz 112, lai izsauktu glābēju palīdzību. Tāpēc zvanījuši pazīstamam VUGD Lubānas posteņa autovadītājam un lūguši palīdzību, kas piezvanīja uz 112. Tādēļ zaudētas daudzas vērtīgas minūtes un, ierodoties ugunsdzēsējiem, māja jau dega ar atklātu liesmu visā platībā.

Ugunsgrēks lokalizēts plkst.00.51, bet pilnībā likvidēts plkst.3.01.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!