Foto: LETA
Trešdienas vakarā ugunsdzēsēji no piedūmotas dzīvojamās mājas izglābuši vienu cilvēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz Aptiekas ielu Daugavpilī ugunsdzēsēji saņēma pulksten 20.27. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg grīda un malka viena kvadrātmetra platībā. No piedūmotās mājas izglābto cilvēku, kurš bija cietis, ugunsdzēsēji nodevuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 21.01.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 62 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst degošus atkritumus, elektrības vadus, riepas, sadzīves tehniku, grīdu, šķūni un saimniecības tehniku, saimniecības ēku, sodrējus trīs dzīvojamo ēku dūmvados, divas reizes arī degošu pērno zāli un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Savukārt, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Balvu novada Kubulu pagastā notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida to brīvībā.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā saņemti seši izsaukumi, kas saistīti ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju un tās dēļ dzīvojamās mājās radies sadūmojums. VUGD aicina iedzīvotājus iztīrīt dūmvadus, pārbaudīt apkures ierīces un uzstādīt dūmu detektorus, lai savlaicīgi novērstu ugunsgrēka draudus.

Siguldas novada Siguldas pagastā no grāvja ugunsdzēsēji izcēluši noslīkušu cilvēku, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!