Foto: F64
Ceturtdienas rītā Rēzeknē izcēlies ugunsgrēks elektrības apakšstacijā "Rēzekne", kā dēļ daļa pilsētas, tostarp slimnīca, palikusi bez elektrības, portālu "Delfi informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa.

Ugunsdzēsēji plkst.8.45 saņēmuši izsaukumu, ka augstsprieguma elektrostacijā Koku ielā īssavienojuma dēļ aizdegušies divi elektrības skapji. Tomēr ugunsdzēsējiem tā arī vēl nav izdevies uzsākt dzēšanas darbus, jo vēl joprojām nav atslēgta elektrība, informē Veisa.

Ugunsgrēka dēļ bez elektroapgādes palikusi liela daļa pilsētas, tostarp pilsētas slimnīca. Tomēr medicīnas iestādei elektrību pašlaik nodrošina ar ģeneratoru, informē Veisa.

AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis portālu "Delfi" informēja, ka pagaidām nezināmu iemeslu pēc ugunsgrēks izcēlies apakšstacijā "Rēzekne", kas ir nozīmīgs elektroapgādes mezgla punkts, no kurienes elektroenerģiju saņem liela daļa Rēzeknes un citu vietu. "Rēzeknes mērogā tas ir liels negadījums," atzina Siksnis, atturoties nosaukt precīzu iedzīvotāju skaitu, kas pašlaik palikuši tumsā, norādot vien, ka tā varētu būt "liela daļa pilsētas, varbūt pat puse".

Viņš informēja, ka pašlaik "Latvenergo" speciālisti dara visu iespējamo, lai nodrošinātu elektroapgādi pilsētai pa citiem kanāliem, tomēr tas tiekot darīts pakāpeniski, lai pārslodžu dēļ nerastos vēl citi tehniski traucējumi. Siksnis arī uzsvēra, ka tas būs "pagaidu risinājums" un elektrības piegāde, visticamāk, nebūs stabila. Tāpat ar elektrību vispirms tiks nodrošināti tādi objekti, kuri bez tās nevar iztikt, piemēram, medicīnas iestādes un tamlīdzīgi.

Siksnis atturējās prognozēt, kad Rēzeknē varētu atjaunot elektroapgādi un aicināja iedzīvotājus rēķināties, ka elektrības nebūs vismaz vairākas stundas, ja ne pat ilgāk. "Centīsimies izmantot dienas gaišās stundas, lai atjaunotu elektrību pēc iespējas ātrāk," sacīja Siksnis.

Ap plkst.12:00 Rēzeknē atjaunota elektrības piegāde svarīgākajiem objektiem un katlu mājām, lai pilsētas iedzīvotāji nepaliktu bez apkures, informē Siksnis. Ugunsgrēku pārcietušajā apakšstacijā "Latvenergo" speciālisti sākuši attīrīt iekārtas, lai konstatētu bojājumu apjomu un iespējas atjaunot sadegušo ierīču darbību.

Siksnis norāda, ka pilnā apjomā elektroapgādi Rēzeknē varētu atjaunot divu līdz trīs stundu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!