Foto: F64

Pirmdien, 16, jūlijā, pulksten 21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD)glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, kur vienstāva ēkas dzīvoklī dega aizkari 0,2 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā arī cieta cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Cietušo VUGD glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī nenostrādāja dūmu detektors. 20 minūšu laikā VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, starpstāvu pārsegums dzīvojamā mājā, rugāji un siena ruļļi, nojume, vieglās automašīnas dzinēja siksna.

Pirmdien VUGD palīdzība bija nepieciešama trīs gadījumos Rēzeknē un Rēzeknes novadā, kur uz ceļa braucamās daļas bija izlijusi eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca eļļu un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Savukārt 16 gadījumos tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas.

Kopumā laika posmā no 16. augusta pulksten 06.30 līdz 17.a ugusta pulksten 06.30 VUGD saņēma 65 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 42 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!