Foto: PantherMedia/Scanpix
Šodien kādā dzīvoklī Rīgā, Aviācijas ielā, izcēlies ugunsgrēks, kurā gājis bojā viens vīrietis un vēl viens cietis.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.11.43. Kamēr VUGD darbinieki bija ceļā uz Aviācijas ielu, iedzīvotāji zvanīja un stāstīja, ka uz degošā dzīvokļa balkona iesprostots vīrietis.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divistabu dzīvoklis ēkas pirmajā stāvā. Dzīvoklim bija izturīgas dzelzs durvis, bet balkonam priekšā atradās restes. VUGD darbinieki vienlaikus sāka zāģēt gan restes, gan durvis. Pirmās pārzāģēt izdevās balkona restes, caur kurām ugunsdzēsēji-glābēji nokļuva pie aptuveni 40 gadus vecā vīrieša, kurš atradās uz balkona, un nodeva viņu mediķiem, savukārt iekštelpās tika atrastas kāda cita aptuveni tikpat veca vīrieša mirstīgās atliekas - visticamāk, viņš ugunsgrēka laikā bija nosmacis dūmos.

Kad ugunsgrēks faktiski jau bija nodzēsts, daži VUGD darbinieki no kāpņutelpas puses joprojām nebija tikuši galā ar dzelzs durvju atvēršanu, lai dzīvoklī pa tām varētu iekļūt citu dienestu darbinieki, pastāstīja Vetere.

Dzīvoklis dega aptuveni 25 kvadrātmetru platībā, un aizdegšanās notika vienā no istabām. Precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidros Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!