Foto: F64

Sestdien ugunsgrēkā Liepājā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien ap pulksten 11.30 ugunsdzēsēji devās izsaukumā uz kādu dzīvojamo māju Liepājā, kur garāmgājēji bija ievērojuši, ka ēkai kūp ne vien skurstenis, bet arī pa logu ailēm redzami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka deg ēkas starpsiena un sadzīves priekšmeti 14 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ap pulksten 13 VUGD saņēma izsaukumu uz Ozolnieku novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka no ēkas nāk dūmi un tajā atrodas cilvēki. Ugunsdzēsēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābēji izglāba arī suni.

Ugunsgrēkā dega malka un pie plīts esošās sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Pusotras stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un nesmēķēt telpās, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus, kuri savlaicīgi brīdinās par izcēlušos ugunsnelaimi.

Kopumā VUGD sestdien devās uz 33 izsaukumiem, no kuriem 18 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, pieci - uz glābšanas darbiem, bet 10 - maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!