Foto: LETA

Zaudējumi, kas radušies ugunsgrēka dēļ Rīgas cirkā, varētu būtu diezgan lieli, piektdien Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas cirka vadītāja. Vienlaikus viņa norādīja, ka patlaban precīza summa vēl nav zināma.

Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska raidījumam norādīja, ka dūmi un degšana sabojājusi visu cirka otro stāvu, kurā kopumā ir kādas 30 telpas. Taču vadītāja pauda prieku, ka cirka mākslinieki un dzīvnieki nav cietuši, tāpēc piektdien paredzētā cirka izrāde notiks.

Jautāta par iespējamiem ugunsgrēka izcelšanās iemesliem, Lipinska atbildēja, ka to vērtēs speciālisti. Taču viņas rīcībā esošā informācija liecinot, ka telpas, kur notikusi degšana, ir bijušas slēgtas, kā arī tajās nav atradies neviens cilvēks.

Par ugunsnelaimi ēkā vispirms ziņojuši dūmu detektori. Lipinska norādīja, ka ēkas struktūras, kā arī daudzo koka elementu dēļ Rīgas cirkā regulāri notiek speciālās apstrādes, tāpēc dūmu detektori nostrādājuši ļoti laicīgi un precīzi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rīgas cirka ēkā, Merķeļa ielā, izcēlies ugunsgrēks, kurā bojā gājis viens pitons.

Ugunsgrēks izcēlies grimētavā otrajā stāvā. VUGD ieprikeš informēja, ka dzēšanas darbi bijuši apgrūtināti ēkas sarežģītās konstrukcijas dēļ, līdz ar to pitons gājis bojā no spēcīgā sadūmojuma cirka telpās. Citu cietušo un bojā gājušo - nedz dzīvnieku, nedz cilvēku - ugunsgrēkā nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!