Foto: stock.xchng
Sestdien Latvijā izcēlušies vairāki ugunsgrēki, no tiem ugunsgrēkā Rēzeknē bojā gājuši divi cilvēki, savukārt Rīgā no ēkas nācies evakuēt 12 cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Sestdien plkst.15.04 saņemts izsaukums uz Zemnieku ielu Rēzeknē, kur dega vienstāvu dzīvojamā ēka. Ugunsgrēkā gājis bojā pagaidām nenoskaidrots vīrietis un sieviete. Patlaban notikuma vietā vēl strādā ugunsdzēsēji, un kā iespējamais ugunsnelaimes iemesls tiek minēta smēķēšana gultā alkohola reibumā.

Savukārt Rēzeknes novada Pušas pagastā sestdien aizdedzies pārsegums pie dūmvada. Šajā ugunsgrēkā cietušo nav.

Plkst.14.59 saņemts izsaukums uz Saukas ielu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja. Šajā ugunsgrēkā bojā gājušo nav, taču 90 gadus veca sieviete saindējusies ar dūmiem. Kā pastāstīja Vetere, ēkas pirmajā stāvā liesmas bija izplatījušās 35 kvadrātmetru platībā, savukārt otrajā stāvā - 20 kvadrātmetru platībā.

Sestdien plkst.11.25 saņemts izsaukums uz Tvaika ielu Rīgā, kur dzīvojamā ēkā dega virtuve divu kvadrātmetru platībā. Tomēr ugunsgrēka radītais sadūmojums bijis tik liels, ka glābējiem nācies evakuēt 12 cilvēkus. Kā iespējamais ugunsgrēka iemesls tiek minēts malkas plīts bojājums.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā statistika liecina, ka rudens periodā palielinās to ugunsgrēku skaits, kuru iemesls ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni, neiztīrīti vai nepareizi izbūvēti māju dūmvadi, bojāta elektrotehnika vai nepareiza to lietošana, tāpēc ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem, neatstāt bez uzraudzības atklātu uguni un elektriskos sildītājus, kā arī rūpēties par to, lai sildierīces, apkures sistēmas un dūmvadi būtu darba kārtībā.

Tāpat glābēji atgādināja par nepieciešamību iegādāties dūmu detektorus un ugunsdzēšamos aparātus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem ar uguni adventes laikā, kad svētku rotājumos biežāk tiek izmantotas sveces.

Kā iepriekš informēja Vetere, ik gadus tiek reģistrēti aptuveni 15 ugunsgrēki, kuru iemesls ir bez uzraudzības atstātas sveces adventes vainagā. Turklāt šādas ugunsnelaimes notiek gan dzīvojamās telpās, gan publiskās ēkās un darba kabinetos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!