Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdienas pievakarē saņēma informāciju, ka Rēzeknē dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Vienstāva dzīvojamā mājā dega istaba un virtuve. Dzēšanas darbu laikā atrasts bojāgājušais, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Dzēšanas darbus glābējiem apgrūtināja tas, ka mājā bija daudz sadzīves priekšmetu, kas apgrūtināja pārvietošanos. Darbs notikuma vietā noslēdzās neilgi pirms astoņiem vakarā.

Savukārt šorīt ugunsdzēsēji steidzās uz Anemoņu ielu Ogrē, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Tāpat pirms desmitiem vakarā ugunsdzēsēji devās uz Balvu novada Lazdukalna pagastu, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega siena, griestu pārsegums un bēniņi. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kuru kaimiņi pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās izveda no ēkas.

Glābēji devās uz Spartaka ielu Tukumā, kur iedzīvotāji ziņoja, ka piecstāvu dzīvojamā mājā no pirmā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens. Telpās ugunsdzēsēji atrada cilvēku, kurš bija aizmidzis, un viņu izglāba, pamodinot un izvedot no sadūmotajām telpām.

Ceturtdienas rītā ugunsdzēsēji devās uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur dega šķūnis, ēkas siena, jumts un otrais stāvs. Kopējā degšanas platība bija 123 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Pagājušajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēka, sodrēji deviņu ēku dūmvados, siena un elektroinstalācija, sadzīves mantas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un četros gadījumos atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!