Foto: F64
Naktī ugunsgrēkā kādā dzīvojamajā mājā Rēzeknē gājis bojā 12 gadus vecs bērns.

Pulksten 2.29 ugunsdzēsēji steidzās uz Viļānu ielu Rēzeknē, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu koka dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 12 gadus vecs bērns. Ugunsnelaime tika likvidēta pulksten 6.01 un tā notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Pirmdien glābēji saņēma izsaukumu arī uz Helēnas ielu Alūksnē, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar dūmiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 23.11 tika saņemts izsaukums uz Cesvaines novada Cesvaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas, gulta un starpsiena. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja astoņus cilvēkus, no kuriem apmēram 55 gadus vecs vīrietis bija saindējies ar degšanas produktiem un tika nodots NMPD mediķiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji Rēzeknes novada Verēmu pagastā ar virves palīdzību izvilka purvainā vietā iestigušu zirgu, savukārt Inčukalna novada Inčukalna pagastā izcēla gravā esošu stirnu, kas saviem spēkiem nespēja izkļūt no tās laukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!