Foto: Shutterstock

Pirmdien, 6. februārī, ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Mangaļsalas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienests izsaukumu saņēmis pulksten 19:51. Notikuma vietā VUGD speciālisti secinājuši, ka ēkā deg sadzīves mantas un grīda 0,5 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji saviem spēkiem nodzēsuši ugunsgrēku un no piedūmotajām telpām izglābuši apmēram 70 gadus vecu sievieti, kura saindējusies ar dūmiem.

Cietusī nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 3:27 VUGD devies uz Gulbenes novada Līgo pagastu, kur divstāvu dzīvojamai mājai dedzis jumts desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies pieci cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 5:45.

Savukārt platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies Daugavpils novada Demenes pagastā, kur degusi dzīvojamā māja 60 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 9:25 un pulksten 13:13 tas likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 36 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņi bijuši uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!