Foto: AFI
Ugunsgrēkos pagājušajā diennaktī bojā gājis viens cilvēks un cietuši vairāki cilvēki, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Viņa informēja, ka plkst. 3.43 ugunsdzēsēji saņēmuši ziņu, ka Jaunlutriņu pagastā deg dzīvojamā māja. Kad VUGD ieradās notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājai deg istaba un virtuve 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji arī atrada bojāgājušo, 60 gadus vecu vīrieti.

Ugunsdzēsēji sestdien plkst.8.20 saņēma ziņu, ka kādā dzīvoklī Patversmes ielā, Rīgā dedzis elektriskais sildītājs. Ugunsgrēks gan nodzēsts pirms glābēju ierašanās, taču tajā cietis 27 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēka iespējamais iemesls ir īssavienojums elektriskajā ierīcē.

Savukārt naktī uz svētdienu plkst. 0.05 ugunsdzēsēji saņēmuši informāciju, ka kādā dzīvojamā māja ir spēcīgs piedūmojums. Kad ieradās ugunsdzēsēji, viņi konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg istaba un dīvāns piecu kvadrātmetru platībā.

Vēl pirms glābēju ierašanās pa dzīvokļa logu evakuēta 82 gadus veca sieviete, kā arī ugunsdzēsēji izglāba 82 gadus vecu vīrtieti, kurš arī cietis un abi sirmgalvji nodoti mediķiem. No ēkas evakuēti arī četri citi cilvēki, jo ir bīstami atrasties telpās, kuras nav izvēdinātas pēc piedūmojuma.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis izsaukumus uz 14 ugunsgrēkiem, deviņiem glābšanas darbiem un piecus maldinājuma zvanus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!