Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 44 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi. Divos no ugunsgrēkiem cietuši cilvēki, informē VUGD.

Pulksten 19.45 dienests saņēma izsaukumu uz Saldus novada Novadnieku pagastu, kur dega dārza māja 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 22.24.

Savukārt pulksten 22.42 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Pildas pagastu, kur dega koka māja 55 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 2.16.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divas vieglās automašīnas, starpstāvu pārsegums, bēniņu pārsegums, divu ēku jumti, dzīvojamā māja, sodrēji trīs ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.
Pirmdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji tika izsaukti arī uz Aleksandra Čaka ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Tas bija radies no nepareizas apkures iekārtas ekspluatācijas. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

VUGD atgādina, ka katru gadu apkures sezonas laikā pieaug to ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar apkures lietošanu – netīrītiem dūmvadiem, bojātu un nepareizu apkures ierīču lietošanu. Dienests aicina ievērot piesardzību apkures sezonas laikā – iztīriet skursteņus, nelietojiet bojātas krāsnis un ekspluatējiet tās atbilstoši ugunsdrošības prasībām.

Tāpat pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Ādažu novadā no ūdenstilpnes izcēla noslīkušu cilvēku, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!