Foto: F64
Valsts policija apturējusi kriminālprocesa izmeklēšanu, kas pērn tika sākta saistībā ar ugunsgrēku Valdgales pagastā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijā informēja, ka Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa lietvedībā ir Kriminālprocess, kas sākts pēc Krimināllikuma 186. panta 2. daļas par svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, ja tās rezultātā iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Policijā skaidro, ka patlaban kriminālprocess ir apturēts, jo, lai gan veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tomēr savāktais pierādījumu kopums nav pietiekams, lai pierādītu kādas personas vainu notikušajā.

Ja policijas rīcībā nonāks jauni fakti, kriminālprocess tiks atjaunots, sola policija.

Jau ziņots, ka kūdras un meža ugunsgrēks Valdgales pagastā izcēlās pērn 17. jūlija pēcpusdienā. 7. augustā, tika ziņots, ka Valdgales kūdras un meža ugunsgrēka dzēšanā aktīvā fāze ir noslēgusies, tāpēc VUGD beidzis savu darbu notikuma vietā.

Tāpat "Delfi" vēstīja, ka Valsts policija, izvērtējot Valdgales pagasta kūdras un meža ugunsgrēka izcelšanās apstākļus, lēma sākt kriminālprocesu, jo izmeklētāji secināja, ka atbildes uz visiem jautājumiem bez kriminālprocesuālām darbībām nav iespējams gūt.

Valsts policija bija noteikusi, ka kūdras un meža ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā izcēlies kūdras ražošanas uzņēmuma SIA "Pindstrup Latvia", kam pieder attiecīgais kūdras izstrādes purvs, teritorijā, iepriekš atzina toreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV). Vienlaikus policija jau kriminālprocesa sākuma stadijā bija noskaidrojusi, ka ļaunprātīga dedzināšana ugunsgrēka vietā nav konstatēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!