Ugunsgrēku Liepājas Pētertirgū, SIA "Nams L" apģērbu tirgus laukumā, septembra beigās izraisījis elektrības īssavienojums, informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva.
Par to liecina veiktās ekspertīzes rezultāti. Guseva pieļāva iespēju, ka bojājumu tirdziņa elektrosistēmā varēja radīt kāda salūta dzirkstele, jo netālu no tirgus vairākas stundas pirms ugunsgrēka notika Latvijas uguņotāju salidojuma "Dzintara lietus" salūts.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldē pieņemts lēmums par krimināllietas atteikumu, jo nav izdevies gūt pierādījums tam, kas ugunsgrēks izcēlies ļaunprātīgas dedzināšanas rezultātā.

SIA "Nams L" izpilddirektors Salvis Kurtišs sacīja, ka nelielajā tirgus laukumā, kas atrodas blakus Liepājas Pētertirgum, elektrosistēma bijusi nevainojama, tāpēc nevar piekrist policijas versijai. Viņam tomēr ticamāka šķiet versija par ļaunprātīgu dedzināšanu. Plašāk savu viedokli viņš paudīšot pēc ekspertīzes slēdzienu saņemšanas.

Ugunsgrēkā SIA "Nams L" radušies zaudējumi aptuveni 2000-3000 latu apjomā, jo no karstuma sētas pusē "Nams L" divstāvu tirdzniecības namam saplaisājuši logu stikli.

Kurtišs apgalvoja, ka ugunsgrēka postītajā laukumā tirdzniecību izdosies atjaunot pirms Ziemassvētkiem. Patlaban ar pašvaldību tiek diskutēts par tirdziņa vizuālo izskatu. Domes speciālisti nevēlas tirgus laukumā redzēt pagaidu, bet gan labiekārtotas tirdzniecības vietas, kas atbilstu tirdzniecības noteikumiem un iekļautos pilsētas vidē.

Pirms ugunsgrēka tirdziņā ir 60 tirdzniecības vietas, līgums par tirdzniecības vietas izmantošanu bija noslēgts ar 40 nomniekiem.

Jāatgādina, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izvirzījis divas versijas par ugunsnelaimes iemesliem - to varēja izraisīt ļaunprātīga dedzināšana vai neuzmanīga rīkošanās ar uguni.

VUGD Liepājas brigādes komandieris Ļudas Jonkus skaidroja, ka raķešu šaušana beidzās aptuveni plkst.21, bet ugunsgrēks izcēlās apmēram plkst.1.30. Ja iemesls būtu salūta dzirkstele, visticamāk, tā būtu trāpījusi kādā mājā vai mājas jumtā.

Jonkus piebilda, ka no raķešu bumbu šaušanas beigām līdz ugunsgrēka sākumam Liepājā lija stiprs lietus, kas arī varētu izslēgt versiju par svētku uguņošanas saistību ar ugunsgrēku tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!