Dzīvojamajā mājā Rīgā, Saulkrastu ielā 2, kur šonakt izcēlās ugunsgrēks, ir izmitināta daļa 18.septembrī traģiskajā ugunsgrēkā Viskaļu ielā bez mitekļiem palikušo cilvēku. Arī šoreiz, tāpat kā pirms mēneša, iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni iedzeršanas laikā, kas notikusi pēc pensiju saņemšanas.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Solveiga Smiltene sacīja, ka pēc ugunsgrēka likvidēšanas ugunsdzēsēji sākuši noskaidrot nelaimes izcelšanās iemeslus un atklājies, ka daļa ēkā dzīvojošo nesen šeit izmitināti no nodegušā Viskaļu ielas nama.

Tāpat kā Viskaļu ielā, arī ēkai Saulkrastu ielā bijusi atslēgta elektrība un gaismas radīšanai izmantotas visdažādākās ierīces.

Ugunsdzēsējiem, līdzīgi kā iepriekš Viskaļu ielā, šonakt nācās glābt cilvēkus, kuri bija stiprā alkohola reibumā, un vēlāk noskaidrojies, ka iedzeršana notikusi pēc kārtējās pensijas saņemšanas.

Izsaukums uz ugunsgrēku šonakt saņemts plkst.0.28. Kādā no ēkas dzīvokļu vannas istabām dega atkritumi nelielā platībā. Ugunsgrēkā cieta 1967.gadā dzimušais Valērijs V., kurš saindējies ar dūmiem. Viņš iznests no dzīvokļa un nogādāts Rīgas 7.slimnīcā.

18.septembrī ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Viskaļu ielā 16a notikuma vietā gāja bojā astoņi cilvēki, vēl trīs vēlāk mira slimnīcā, bet desmit personas, tai skaitā viens ugunsdzēsējs, ugunsgrēkā guva savainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!