Rīgas apgabaltiesa (RAT) pirmdien attaisnoja kādreizējā "Baltic Media facts Latvia" direktora Kaspara Ulsta slepkavības mēģinājumā apsūdzētos Agri Mīļo, Eduardu Terentjevu un Anatoliju Ņikitinu.
Mīļā advokāte Valentīna Oļhova pastāstīja, ka vīrieši attaisnoti pierādījumu trūkumu dēļ. Viņiem atcelts arī iepriekš piemērotais drošības līdzeklis apcietinājums, un visi trīs atbrīvoti tiesas zālē.

Tiesa arī pieņēma blakuslēmumu, kurā norāda, ka "izmeklēšana noritējusi vienpusīgi un nav līdz galam pārbaudīti apsūdzēto alibi un motīvi", sacīja advokāte. Blakuslēmumu tiesa nosūtīs Ģenerālprokuratūrai.

RAT lēmumu iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā desmit dienu laikā.

Ulstu 2002. gada 9.jūlija vakarā viņa mājas Zvaigznāja gatvē 10 kāpņutelpā sadūra trīs vīrieši. Ulstam ienākot kāpņutelpā, nepazīstamie viņam jautājuši: "Vai Kaspars?" un, kad Ulsts atbildējis apstiprinoši, pienākuši viņam klāt un vairākas reizes iedūruši ar nazi, bet pēc tam aizbēguši.

Pēc uzbrukuma policija ierosināja krimināllietu par huligānismu, taču vēlāk Rīgas tiesu apgabala prokuratūra pēc advokāta lūguma pārkvalificēja lietu par slepkavības mēģinājumu.

Latvijas Reklāmas asociācija iepriekš pauda, ka uzbrukumu Ulstam uzskata par mērķtiecīgu slepkavības mēģinājumu, kura iemesls varētu būt atsevišķu mediju vēlēšanās ietekmēt viņu reitingu rezultātus. Asociācija informēja, ka pirms uzbrukuma Ulsts izsekots, viņš saņēmis arī anonīmus draudus pa tālruni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!