Krimināllietā, kurā par vairāk nekā miljona latu iznešanu no "Unibankas" apsūdzēts Indulis Stūrāns, uzrādītas apsūdzības diviem līdzdalībniekiem, bet kopumā paredzēts saukt pie atbildības desmit personas.
Atlikušajiem septiņiem cilvēkiem apsūdzības plānots uzrādīt nākamnedēļ, bet piektdien varētu sākt apsūdzēto iepazīstināšanu ar lietas materiāliem, kas procesuāli ir viena no pēdējām darbībām pirmstiesas izmeklēšanā.

Nevienam, izņemot jau apcietināto Stūrānu, nav paredzēts piemērot drošības līdzekli, kas būtu saistīts ar apcietinājumu.

Stūrāna līdzdalībnieki apsūdzēti par naudas nelikumīgu piesavināšanos, tās legalizēšanu, dokumentu viltošanu un citiem noziegumiem.

Stūrāns atrodas apcietinājumā gandrīz pusotru gadu, kas ir maksimālais likumā noteiktais laiks. Šis termiņš beigsies 6.martā un, ja līdz tam netiek pabeigta pirmstiesas izmeklēšana, viņš jāatbrīvo. Taču laiku, kurā apsūdzētais un viņa advokāts iepazīstas ar lietas materiāliem, šajā termiņā neieskaita.

Jau ziņots, ka 1998.gada septembra sākumā atklājās, ka "Unibankā" nozagts aptuveni pusotrs miljons latu. Neilgi pēc nozieguma atklāšanas tika aizturēts bankas kasieris Stūrāns un vēlāk arī daži citi noziegumā aizdomās turētie.

Ekonomikas policija pēc šī gadījuma ierosināja krimināllietu par mantas piesavināšanos lielos apjomos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!