Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) no kaimiņvalstīm saņēmusi informāciju, ka klubos izplatās narkotikas, kas upuri padara lemt nespējīgu un rada pilnīgu atmiņas zudumu.

Likumsargi bažījas, ka šī narkotiskā viela varētu izplatīties arī Latvijas atpūtas vietās, it īpaši naktsklubos, tāpēc aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neizlaist no redzesloka pasūtītos dzērienus.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs trešdien žurnālistiem darīja zināmu, ka šāda narkotiskā viela parādījusies nesen, taču ir iekļauta narkotisko vielu sarakstā.

Sozinovs negribēja minēt narkotiskās vielas nosaukumu, lai to nereklamētu.

Rīgā, iespējams, par šādas narkotiskās vielas iedarbības upuriem kļuvušas divas pilngadīgas sievietes, kuras apmeklēja naktsklubus Rīgā.

Sozinovs neatklāja, vai tas bijis viens naktsklubs vai divi dažādi, taču norādīja, ka šobrīd aizdomas nekrīt uz naktsklubu vai bāru darbiniekiem.

Abas cietušās sievietes neatceras, kas noticis – pamodušās viesnīcā ar sajūtu, ka seksuāli izmantotas.

Sozinovs arī aicina ikvienu, kas iespējams cietis no šīs narkotiskās vielas, vērsties policijā. "Lai mēs zinātu, vai šī sērga nonākusi līdz Rīgai, bet galvenais mērķis ir informēt sabiedrību," norāda Sozinovs.

Narkotiskā viela tiek pievienota dzērieniem, un upurim iestājas pilni atmiņas zudumi, parasti šādos gadījumos cietušais cilvēks arī tiek seksuāli izmantots.

Kaimiņvalstī kādā gadījumā notikusi arī cietušās sievietes filmēšana brīdī, kad sieviete seksuāli izmantota.

Policija aicina jaunas sievietes un arī vīriešus pasūtītos dzērienus neizlaist no sava redzesloka, kā arī neuzticēties piedāvājumiem no malas, jo arī tā var kļūt par upuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!