Robežkontroles punktā “Grenctāle” pasažieru autobusā Londona – Antverpene - Rīga muitas kontroles rezultātā pagājušajā nedēļā kāda pasažiera bagāžā atrada saini ar 17 248 tabletēm (3,99 kilogramiem) narkotiskās vielas MDMA, kas plašāk pazīstama ar nosaukumu “Extasy”, portālu “Delfi” informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).
VID Muita kriminālpārvaldē par konstatēto noziegumu piektdien ierosināta krimināllieta par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā. Aizdomās turētā persona tika aizturēta un tai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums uz 30 dienām.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes rīcībā esošās informācijas, narkotiskās vielas cena melnajā tirgū ir aptuveni 87 000 latu.

Šis ir jau otrais gadījums aprīlī, kad VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki ir aizturējuši lielu daudzumu narkotisko vai psihotropo vielu. Aprīļa sākumā kādā muitas noliktavā Rīgā, VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki izņēma 180 040 tabletes (9 kilogramus) efedrīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!