Foto: PantherMedia/Scanpix

Uz izmeklēšanas laiku no amata ir atstādināti abi Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāji, kurus brīvdienās uz aizdomu pamata par nozieguma pastrādāšanu aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Policijas pārstāve Sigita Pilvada portālam "Delfi" apliecināja, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis izdevis rīkojumu uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināt abus izmeklētājus. Pildava norādīja, ka abi aizturēti par iespējamiem noziegumu, kas saistīti ar dienesta pienākumu pildīšanu, taču sīkāku informāciju nesniedza, sakot, ka lietu izmeklē KNAB un tikai viņi ir tiesīgi atklāt detaļas.

Policijas Iekšējās drošības birojs sācis dienesta pārbaudi, kuras laikā skaidros izmeklētāju disciplināratbildību un arī viņu priekšnieku atbildību par iespējamo darbinieku kontroles trūkumu.

Pildava pastāstīja, ka viens no aizturētajiem ir apcietināts, tādu drošības līdzekli piemērojusi tiesa, bet otram liegts pildīt pienākumus policijā.

Pildava arī norādīja, ka aizturēšana nav saistīta ar atstādinātā policista izmeklēto "Krājbankas" krimināllietu.

Jau vēstīts, ka sestdien KNAB, pielietojot šaujamieroci, aizturējis divus policistus. Ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka viens no izmeklētājiem strādājis pie tā dēvētās "Krājbankas" lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!