Foto: VID
Netālu no bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle" janvāra beigās aizturēta apjomīga hašiša krava, kā arī divi šīs kravas vedēji, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

31.janvāra naktī uz autoceļa pie Latvijas-Lietuvas robežas, netālu no bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle", apturēta no Lietuvas Latvijā iebraucoša automašīna "BMW" ar Igaunijas valsts numura zīmi. Automašīnā bija divi 1989. un 1983.gadā dzimuši Igaunijas pilsoņi.

Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā pārbaudot auto, tā riteņu arkās un sliekšņos muitnieki atrada slēpņus, kuros bija paslēpti 250 dažāda izmēra iepakojumi. Slēpņos VID atrada apmēram 110 kilogramus sapresētas augu masas briketes ar specifisku smaržu, kas bija marķētas ar uzrakstu "Milano". Pie viena no vīriešiem atrasti 0,5 grami kokaīna.

VID ierosinājis kriminālprocesu par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Atrastās vielas nosūtītas ekspertīzei, kurā atklāts – tās ir hašišs un kokaīns. Šī ir šogad lielākā uz Latvijas robežas aizturētā narkotiku krava, norāda VID, lēšot, ka tās vērtība varētu būt 550 000 eiro jeb 386 000 latu.

Tiesa 1.februārī apmierinājusi VID lūgumu un piemērojusi abiem vīriešiem - auto vadītājam un pasažierim - drošības līdzekli – apcietinājumu.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!