Foto: LETA

Pirmdien, 8.jūnijā, Valsts robežsardze Terehovas robežkontroles punktā aizturējusi kādu Moldovas pilsoni, kurš, ar automašīnu izceļojot no Latvijas, izmantojis viltotu vadītāja apliecību, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess, bet 1986.gadā dzimušais ārzemnieks pēc procesuālajām darbībām atbrīvots.

Lidostā "Rīga" robežsargi pieķēruši vienu Ķīnas un vienu Ukrainas pilsoni, kuras bija pārkāpušas uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstu teritorijā. Ķīnas pilsoni robežsargi saukuši pie administratīvās atbildības, savukārt lietvedību Ukrainas pilsones administratīvā pārkāpuma lietā robežsardze nesāka.

Savukārt ieceļošana Latvijā robežsargi Silenes robežkontroles punktā lieguši 11 Gruzijas pilsoņiem. Ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, kurš valstī centies iebrakt caur Grebņevas robežkontroles punktu. Robežsardze skaidro, ka ārzemnieks pēdējā pusgada laikā jau bija izmantojis vīzā atļauto uzturēšanās laiku Šengenas dalībvalstu teritorijā.

Pāternieku robežkontroles punktā valsts amatpersonas ieceļot Latvijā liegušas diviem Baltkrievijas pilsoņiem, kuriem nav bijusi dzīvības un veselības obligātās apdrošināšanas polises, kā arī pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam.

Visas personas nosūtītas atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Kopumā pirmdien robežsargi uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējuši 35 likumpārkāpējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!