Foto: F64
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi divus gadus ilgu cietumsodu kādam vīrietim, kurš 2012. gadā, izmantojot gāzes pistoli, aplaupīja Rīgas 1. slimnīcu, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Vīrietis šobrīd jau izcieš mūža ieslodzījumu par personas, kas nav sasniegusi 16 gadu vecumu, seksuālu izmantošanu un izvarošanu, noskaidroja portāls "Delfi".

Anonimizētajā spriedumā lasāms, ka notiesātais vīrietis 2012. gadā no 1. līdz 31. maijam strādāja Rīgas 1. slimnīcas poliklīnikā par apsargu, tādēļ notiesātajam bija zināma iestādes darba kārtība, apsardzes sistēma, naudas līdzekļu atrašanās vieta, kā arī video kameru novietojums.

31. maijā ap pulksten 20 notiesātais piegāja pie poliklīnikas ieejas. Līdzi vīrietis bija paņēmis gāzes pistoli, nazi un līmlenti, bet viņa seju sedza maska.

Notiesātais pieklauvēja pie durvīm, kuras atvēra sanitāre. Sievietei tika piedraudēts ar gāzes ieroci un nazi. Sanitāre tika ievesta vīriešu tualetē, kur viņai tika sasietas rokas un aizsieta mute.

Pēc tam notiesātais devās uz reģistratūras pusi, bet pa ceļam arī pārgrieza novērošanas kameru vadus. Dienesta telpā vīrietis atrada seifa atslēgu un no tā nolaupīja 1281 latus (1823 eiro), kā arī 42 latus (59,76 eiro) no kases aparāta.

Tiesa vīrietim piesprieda divus gadus aiz restēm, kas pieskaitīti viņam jau esošajam mūža ieslodzījumam, ko Daugavpils tiesa viņam piesprieda 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!