Foto: DELFI.lt
Veicot ar pasažieru prāmi uz Stokholmu izceļojošo personu imigrācijas kontroli, pirmdien, 23. oktobrī, par viltotas Lietuvas pilsoņa pases izmantošanu Valsts robežsardze aizturējusi vienu Kirgizstānas pilsoni.

Valsts robežsardzē portāls "Delfi" uzzināja, ka vīrietis apgalvojis, ka kopš 2010. gada uzturējies Zviedrijā un, lai varētu legāli strādāt, iegādājies viltotu Lietuvas pilsoņu pasi un vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess. 1982. gadā dzimušais vīrietis ievietots Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Savukārt Terehovas, Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi konstatējuši vienu Krievijas pilsoni, vienu Uzbekistānas un vienu Moldovas pilsoni, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, pārsniedzot vīzā noteikto uzturēšanās laiku Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Krievijas pilsones un Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika sākta, savukārt Moldovas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Kopumā 23. oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 24 likumpārkāpējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!