Foto: LETA
Uz apsūdzēto sola Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā sēdies kāds 19 gadus jauns vīrietis, kurš apsūdzēts par to, ka ar sevišķu cietsirdību nogalinājis savu draudzeni, pēc nāves apzadzis viņu un vēl nelikumīgi piekļuvis svešam bankas kontam, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Meitenes draugs vainu slepkavībā atzīst, bet zādzību – daļēji. Šajā lietā par nozieguma slēpšanu apsūdzēts vēl viens jaunietis, kurš vainu neatzīst.

Meitenes draugs 2019. gada 28. februārī pēc deviņiem vakarā ieradies pie viņas kādā dzīvoklī Rīgā, Maskavas ielā, un pēc strīda ar virtuves nazi tīši izdarījis 15 dūrienus jaunietes kaklā, krūtīs un citās ķermeņa daļās. Pēc slepkavības izdarīšanas paņēmis viņas mobilo telefonu un no mirušās jaunietes bankas konta ar internetbankas starpniecību astoņas reizes pārskaitījis uz savu kontu pa 10–20 eiro, kopsummā 138 eiro, balstoties apsūdzības sniegtajā informācijā, vēsta "Latvijas Avīze".

Ap pusnakti, kā raksta laikraksts, viņš sazinājies ar savu draugu, lūdzot atbraukt palīdzēt. Slepkava tīrījis dzīvoklī asins pēdas ar salvetēm un tekstila izstrādājumiem, bet otrs jaunietis skatījies. Tad abi devušies projām. Pieaicinātais draugs nesis atkritumu maisu ar satīrīto, ko izmetis atkritumu konteinerā. Savukārt slepkava savācis meitenes divus mobilos telefonus, datoru 1691 eiro vērtībā un bankas karti. Kā vēsta laikraksts, iespējams, draugs pieaicināts, lai vēlāk uz viņu noveltu vainu.

Pirmajā tiesas sēdē kā lieciniece tika pratināta slepkavas māte, novēroja "Latvijas Avīze". Dēls ar meiteni iepazinies 2017. gadā, kad abiem vēl bijis 17 gadu. Viņa pārcēlusies uz dzīvi pie viņiem. Sākumā attiecības abiem bijušas labas un mīļas, ja neskaitot, ka abi viens otru kacinājuši par ierakstiem sociālajos tīklos. Strīdi abu jauniešu starpā sākušies, kad dēls sācis skolā sliktāk mācīties, sācis dzert un pamainījis draugus, kas nākuši ciemos ar alkoholiskiem dzērieniem. Tas meitenei, kas mācījusies un strādājusi kopā ar tolaik drauga māti slimnīcā par māsiņu, nav paticis. Redzot nesaskaņas jauniešu vidū, māte ierosinājusi meitenei padzīvot kādu laiku atsevišķi, kamēr dēls saņemas, palīdzējusi meitenei sameklēt dzīvokli un pārvākties. Pat ieteikusi, lai nesaka dēlam, kur dzīvo. Tomēr pēc dažām dienām jaunieši sākuši satikties, ciemojušies viens pie otra. Dēls atradis darbu.

Pēc notikušā dēls atklājis, ka nazi paņēmis tad, kad meitene viņam teikusi, ka vairs nevēloties ar viņu tikties, tiesā sacījusi māte.

Noslepkavotās meitenes māte no apsūdzētajiem par meitas nāvi prasa kompensēt 5604 eiro materiālos zaudējumus un 500 000 eiro – morālos. Kompensāciju prasa arī dzīvokļa saimnieks: 960 eiro par remontu un jaunām mēbelēm, uzskaita "Latvijas Avīze".

Tiesvedība turpināsies martā ar liecinieku uzklausīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!