Foto: LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā ceturtdien uz tā dēvētās Zolitūdes traģēdijas krimināllietas iztiesāšanu nebija ieradies vēl viens uz sēdi aicinātais eksperts.

Jau ziņots, ka krimināllietā tiesa sākusi pratināt piesaistītos ekspertus, taču divi no trijiem šonedēļ aicinātajiem uz sēdēm nav ieradušies. Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien uz tiesas sēdi nebija ieradies Rīgas Tehniskajā universitātē strādājošais Aigars Ūdris, kurš bija ekspertu grupas vadītājs.

Par savu neierašanos Ūdris iepriekš bija tiesu informējis, paskaidrojumā norādot, ka viņam ir jāstrādā un šos darbus nav iespējams atlikt, jo tie jau labu laiku iepriekš ir saskaņoti ar "Latvenergo" un atbildīgajiem dienestiem.

Savukārt ceturtdien uz sēdi nebija ieradies Ainārs Paeglītis. Viņš tiesā elektroniski iesniedzis ieniegumu, kurā norāda, ka saņēmis tiesas pavēsti, bet viņam ir paredzēta valsts pārbaudījumu komisijas sēde Rīgas Tehniskajā universitātē. Tāpēc viņš tiesas sēdē piedalīties nevar.

Tā kā universitātē sācies baklaura un maģistra darbu iesniegšanas un aizstāvēšanas laiks, Paeglītis arī tuvākajos jūnija datumos tiesas sēdi apmeklēt nevarēs.

Ņemot vērā, ka uz sēdi eksperts nav ieradies, tiesas izmeklēšanu ceturtdien lietā turpināt nevarēja.

Vēl ceturtdien tiesa procesa dalībniekus informēja, ka saņemti 20 pieteikumi par daļēju atteikšanos par kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!