Foto: Shutterstock
Kāda sieviete vārdā Tamāra, kura uzdodas par raganu, adresējusi 90 gadus vecai sirmgalvei vēstuli, lai tā samaksā viņai 40 eiro, kas sirmgalvei veicinās uzvaru laimestā, otrdien vēsta raidījums "Degpunktā".

"Tikai 40 eiro par milzīgu veiksmi" - vēstuli ar šādu vēstījumu saņēmuši vairāki cilvēki.

Tamāra vēstulē apgalvojusi, ka ir ragana, kas zina sirmgalves nepieciešamo veiksmi.

"Viņa veikšot mēness rituālu. Šis cilvēks esot redzējis, ka viņa vinnēs lielu naudas vinnestu. Tā būšot loterija,iespējams, pat "džokers"," raidījumam stāsta vēstules saņēmēja.

Tamāra uzsvērusi, ka nepieciešams veikt rituālu, lai veiksme uzspīdētu, tāpēc sirmgalvei nepieciešams nosūtīt 40 eiro rituāla uzsākšanai. Tāpat "ragana" norādījusi, ka nauda jāpārskaita kontā uzreiz, jo pilnmēness tūlīt tuvojas.

Raidījums ziņo, ka vēstulē norādīts bankas konts Rietumu bankā. Saņēmējs - kāds uzņēmums, iespējams, "raganas" pārstāvis.

Vēstule rakstīta krievu valodā. Klāt pievienota arī anketa, kur jāatbild uz jautājumiem - kādā jomā veiksme nepieciešama. Aizpildītā anketa jāsūta uz Nīderlandi.

Raidījums nogādāja vēstuli Patērētāju tiesības aizsardzības centrā.

"Ir ļoti daudz gados vecu cilvēku, kuriem nav bērnu, kas varētu pastāstīt vai pamācīt, lai pēc tam nebūtu jāsūdzas, ka viņi ir apkrāpti, skaidro PTAC pārstāve.

PTAC pārstāve aicināja "neuzķerties" uz šādām vēstulēm un tās ignorēt.

PTAC šo vēstuli sīkāk izpētīs, informē raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!