Likumsargi saņēmuši informāciju par krāpniecību, kas īstenota ar viltotu loteriju. Tā izplatīta internetā mobilās aplikācijas "WhatsApp" un pazīstamo Latvijas elektronisko sakaru līdzekļu operatoru vārdā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policija aicina interneta lietotājus būt uzmanīgiem un nekļūt par krāpniecības upuriem.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa saņēmusi informāciju par krāpniecību, kas īstenota, izmantojot interneta lietotāju uzticību.

Populārās mobilās aplikācijas "WhatsApp" un pazīstamo Latvijas elektronisko sakaru līdzekļu operatoru vārdā rīkota viltus loterija. Tā īstenota interneta vietnē www.supergifts4u.xyz, kuras saturs ir gramatiski neprecīzs un visticamāk tulkots kādā automātiskajā tulkošanas platformā, skaidro policija.

Pareizi atbildot uz vairākiem jautājumiem, iedzīvotājiem piedāvāta iespēja it kā laimēt dažādas vērtīgas balvas. Piedaloties loterijā, lietotājiem jāapstiprina tās nosacījumi. Tajos iekļauts arī iknedēļas abonements. Lietotājam nezinot, ka par šādu pakalpojumu tiek iekasēta samaksa.

Patlaban policijā saistībā ar krāpšanas mēģinājumiem sākta pārbaude. Valsts policija aicina iedzīvotājus neuzticēties aizdomīgām interneta vietnēm, vienmēr rūpīgi izvērtēt tās piedāvāto saturu un valodu, iespējamos loteriju nosacījumus, kā arī nesniegt savus personas datus, tādējādi nepakļaujot sevi riskam kļūt par krāpniecības upuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!