Par kāda uzņēmēja dēla nolaupīšanu un nogalināšanu aizturētais ir bijušais Ekonomikas policijas sevišķi svarīgu lietu inspektors Sergejs Daņiļins, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Kā ziņots, policija 9.aprīlī aizturēja divas personas - bijušo policistu un viņa līdzzinātāju, kuras nolaupīja kāda uzņēmēja dēlu un par zēna atbrīvošanu prasīja 70 000 latu. Zēns tika nogalināts.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Ekonomikas policijas sevišķi svarīgu lietu inspektors Daņiļins un viņa tēvs - arī Sergejs Daņiļins aizdomās par kukuļošanu tika aizturēti 2001.gada oktobra beigās.

Daņiļins juniors tolaik strādāja Ekonomikas policijā. Kukulis 1500 ASV dolāru apmērā no kādas personas tika prasīts par pārbaudes lietas ietekmēšanu "pareizajā virzienā".

Lai arī konkrētais pārbaudes materiāls nebija Daņiļina lietvedībā, viņš bija uzzinājis, ka šajā lietā jau pieņemts tāds lēmums, kādu ar kukuļa palīdzību vēlējies panākt tā devējs. Šādos apstākļos, lai gan lēmuma pieņemšana nemaz nebija jāietekmē, abi Daņiļini mēģināja piesavināties kukuli.

Lai arī apsūdzēto advokāti uzskatīja, ka notikušais ir klasificējams kā krāpšana, abiem Daņiļiniem prokuratūra uzrādīja apsūdzības par kukuļa piesavināšanās mēģinājumu, bet Daņiļinam senioram arī par uzkūdīšanu un organizēšanu.

Lietā bija arī trešais aizdomās turētais - Dmitrijs Ņičiparenko, kuru Daņiļini bija sūtījuši saņemt naudu, taču tā kā viņš nebija zinājis, kas šī īsti ir par naudu, sadaļā pret Ņičiparenko lieta tika izbeigta.

Laikraksts "Rīgas Balss" vēlāk rakstīja, ka 2002.gada oktobrī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa abiem Daņiļiniem piesprieda maigus sodus.

Prokuratūra Daņiļinam junioram prasīja četru gadu cietumsodu, bet Daņiļinam senioram - piecus gadus nosacīti, tomēr tēvu tiesa attaisnoja, bet dēlam tiesa piesprieda viena gada cietumsodu. Tā kā Drošības policija Daņiļinu bija arestējusi iepriekšējā gada oktobrī, viņš faktiski šo sodu bija izcietis un drīz tika izlaists brīvībā.

Laikraksts atzīmēja, ka Daņiļina juniora personīgajās mantās Drošības policijas darbinieki apskates laikā atrada vēl 700 latu. Nauda vienkārši bija mētājusies policista kabatā, lai gan alga viņam bijusi aptuveni 180 - 200 lati. Šīs naudas izcelsme tā arī netika noskaidrota.

Vēlāk šajā lietā risinājās apelācijas tiesvedība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!