Jelgavas un Cēsu gaļas kombinātu vadītāja Aigara Lūša slepkavības lietā policija atstājusi tikai vienu pamatversiju - slepkavība veikta saistībā ar nogalinātā uzņēmējdarbību, atzina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.
Lūsis ar sešiem šāvieniem tika nogalināts pagājušā gada 10.janvāra vakarā savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedainē. Policija toreiz izvirzīja divas versijas par slepkavības motīviem - Lūsis varētu būt nogalināts saistībā ar viņa uzņēmējdarbību vai arī slepkavībai ir personīgi motīvi. Tāpat viena no versijām, kas gan publiski toreiz netika nosaukta, bija Lūša slepkavības saistība ar uzņēmēju Igoru Ivanovu, kuram prokuratūrā jau uzrādītas apsūdzības par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu.

Ķuzis pastāstīja, ka policija nesen no Lietuvas ir saņēmusi atbildi uz tiesiskās palīdzības lūgumu, taču šie rezultāti neesot nesuši gaidītos rezultātus.

Tieši pēdējā laikā policija šīs lietas izmeklēšanā veic ļoti intensīvu operatīvo darbu, tādēļ, iespējams, drīzumā varētu būt gaidāmi arī kādi jauni pavērsieni.

Policijai ir aizdomās turamo personu loks, kas varētu būt iesaistīts šajā slepkavībā. Tie esot cilvēki gan no Latvijas, gan ārvalstīm jeb personu grupa, apliecināja Ķuzis.

Jau pērn neilgi pēc slepkavības izdarīšanas Ķuzis medijos pauda pārliecību, ka šī slepkavība tiks atklāta.

Lūsis bija Jelgavas gaļas kombināta padomes priekšsēdētājs, Cēsu gaļas kombināta "Ruks" un SIA "Markat" valdes priekšsēdētājs, kā arī valdes loceklis uzņēmumos SIA "Džuta", SIA "Jaunpūpoli", SIA "Šķaunes bekons" un SIA "Cirmas bekons". Visos šajos uzņēmumos viņš bija arī īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!