Organizēto noziegumu un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore uzrādījusi apsūdzību par kukuļdošanu aizturētajam advokātam Ainim Līdacim.
Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, Līdacim vakar uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas par kukuļdošanu. Minētais Krimināllikuma pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Līdacis ir nopratināts kā apsūdzētais, un viņš savu vainu atzīst. Kā drošības līdzeklis Līdacim paliek spēkā iepriekš piemērotais apcietinājums. Drošības līdzeklis sankcionēts uz diviem mēnešiem no aizturēšanas brīža, tas ir - līdz 2.oktobrim.

Jāatgādina, ka Līdacis tika aizturēts 2.augustā par 600 latu kukuļa došanu Vidzemes priekšpilsētas prokurorei. Pie ģenerālprokurora vērsusies Rīgas Vidzemes priekšpilsētas prokurore ar ziņojumu par zvērināta advokāta Līdača iespējamu noziedzīgu darbību - mantiska labuma piedāvāšanu prokurorei, lai viņa neizpildītu procesuālas darbības krimināllietā - drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!