Jēkabpils rajona prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Dunavas pagasta iedzīvotājam, savu piecgadīgo meitu nežēlīgi piekāvušajam Vladimiram Oriščenko par cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos pret nepilngadīgu personu un vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.
Jēkabpils prokuratūras prokurore Mirdza Dubicka BNS informēja, ka krimināllieta nodota tiesai.

Salas pagasta padomes bāriņtiesas vadītāja Vera Mežale BNS pastāstīja, ka meitenīte patlaban uzturas pie vecmāmiņas. "Bērns jūtas labi, ir aprūpēts un atveseļošanās periods norit bez problēmām. Tēvs un pamāte nav mēģinājuši tikties ar meitenīti un tas vērtējams pozitīvi, jo tikšanās ar viņiem varētu slikti iespaidot meitenītes atveseļošanos," klāstīja Mežale.

Salas pagasttiesa, skatot lietu par Vladimira Oriščenko vardarbību pret piecgadīgo meitiņu Natāliju, janvāra beigās nolēma pārtraukt viņam vecāku varu, par aizbildni bērnam ieceļot vecmāmiņu.

Dunavas pašvaldības pārstāvji, mediķis un iecirkņa policists 19.janvāra vakarā, ieradušies Atvariņu mājās, konstatējuši, ka tēvs, nežēlīgi sitot, nodarījis smagus miesas bojājumus savai meitai.

Meitenītei Jēkabpils slimnīcā konstatēts smadzeņu satricinājums, sejas un visa ķermeņa sasitumi, sistas brūces galvā un ķermenī. Dežurējošam ārstam radās aizdomas par iekšēju orgānu asiņošanu, tāpēc tika nolemts bērnu pārvest uz Bērnu klīnisko slimnīcu Rīgā.

Jēkabpils policija ierosināja krimināllietu pret Vladimiru Oriščenko par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo.

Aizdomas, ka bērnu sit, radušās meitenītes pamātes Valentīnas brālim, kas par to ziņojis pagasttiesai. Tēvs skaidrojis, ka meitenīti sitis, jo tā piečurājusi gultu. Savukārt pamāte skaidrojusi, ka nevēlas audzināt svešu bērnu.

Ģimenē ir vēl divi bērni, kuriem vardarbīgas izturēšanās sekas neesot konstatētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!