Organizēto noziegumu un citu nozaru specializētā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Zuroba Šamugija ar iesauku "Adu" kriminālajam grupējumam, kas nodarbojās ar jaunu un dārgu automašīnu zādzībām, informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda.
Lai aizturētu visu grupējumu, kura vadoni policija uzskata par kādreizējā reketa "karaļa" Ivana Haritonova pēcteci, nācās strādāt gandrīz gadu, stāstīja Vonda. Patlaban apsūdzības ir uzrādītas četriem līdz pieciem cilvēkiem. Vonda gan precīzi nevarēja pateikt, cik automašīnu šis grupējums ir nozadzis. Grupējums Šamugija vadībā savulaik "turējis rokās teju vai visas Latvijas noziedzīgo pasauli", no kura, iespējams, baidījušies pat "haritonovieši".

Kādu laiku pēc šī grupējuma aizturēšanas dārgo automašīnu zādzības bija rimušās, taču pēdējā laikā atkal policijas darbiniekiem tās "krīt acīs". Pēc Vondas teiktā, zādzības veicot Reka grupējums, kuru prokuratūra nesen izlaidusi brīvībā. Vonda ir sašutis par šādu Rīgas tiesu apgabala prokuratūras rīcību, jo, pēc viņa domām, bija savākti "dzelžaini pierādījumi". Policijas rīcībā arī esot informācija, ka, iespējams, drīzumā tiks atbrīvots vēl viens Reka grupējuma dalībnieks - Matulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!