Rīgas tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību vīrietim par 1997.gada nogalē Rīgā, Eksporta ielā, izdarīto dubultslepkavību, sadistiski nogalinot desmit mēnešus veco Elzu Treiju un viņas 26 gadus veco māmiņu Ievu Treiju.
Vīrieti, kura vārdu prokuratūra neizpauž, apsūdz par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, jo noslepkavotas divas personas un slepkavības izdarītas ar sevišķu cietsirdību.

Kriminālkodekss par šo nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem vai mūža ieslodzījumu.

Apsūdzētajam norīkota psihiatriskā ekspertīze un viņam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums līdz diviem mēnešiem.

Jāatgādina, ka abiem upuriem konstatēja daudzas grieztas un durtas brūces, bet meitenei arī bija izgriezta sirds un liesa. Policija šī lietas izmeklēšanai bija izveidojusi 12 cilvēku operatīvo grupu, izstrādāja noziedznieka fotorobotu un psiholoģisko portretu.

Jau vēstīts, ka izmeklēšanas laikā policija aptaujājusi apmēram 1000 un nopratinājusi 254 cilvēkus, bet 2148 cilvēkiem noņemti pirkstu nospiedumi. Veiktas 157 daktiloskopiskās, bioloģiskās, trasoloģiskās, tiesu medicīniskās, ķimiskās un tehniskās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!