Foto: Valsts policija

Jūnija izskaņā Valsts policijas (VP) likumsargi drīz vien pēc informācijas saņemšanas par slepkavības mēģinājumu Rīgā, Teikas mikrorajonā, aizturēja iepriekš sodītu vīrieti. Atkritumu tvertnē, kas atrodas blakus vietai, kur tika aizturēts vīrietis, tika atrasts arī noziegumā izmantotais nazis, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Šā gada 29. jūnijā pulksten 5 no rīta pie 1975. gadā dzimuša vīrieša uz dzīvokli Rīgā, Ropažu ielā, atnāca iepriekš pazīstams 1993. gadā dzimis vīrietis, kurš ir viņa bijušās dzīvesbiedres jaunais draugs.

Brīdī, kad mājas saimnieks atvēra durvis, 1993. gadā dzimušais vīrietis viņam negaidīti uzbruka ar nazi. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrucējs mēģinājis ar nazi iedurt vīrietim galvā, kliedzot, ka viņu nogalinās, taču cietušais pielicis priekšā roku, līdz ar to viņam tika savainota roka. Cietušajam izdevies aizslēgt durvis, kā rezultātā uzbrucējs palicis ārpusē.

Tikmēr sieviete, kura atradās dzīvoklī, uz notikuma vietu izsauca VP. Savukārt uzbrucējs pameta notikuma vietu.

Drīz vien policisti atrada aizdomās turēto vīrieti netālu no notikuma vietas, sabiedriskā transporta pieturā, un veica personas aizturēšanas operāciju. Personas aizturēšanā piedalījās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa policisti un Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona likumsargi. Jāpiemin, ka turpat atkritumu tvertnē tika atrasts un izņemts nazis, ar ko izdarīts noziegums.

Aizturētais ir jau iepriekš sodīts par dažādiem noziegumiem – laupīšanu, zādzībām un citiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta un 15. panta 4. daļas (par slepkavības mēģinājumu) un pēc 143. panta 2. daļas un 15. panta 4. daļas (par mēģinājumu nelikumīgi iekļūt mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu). Par šādiem noziegumiem draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods.

Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums un noteikta tiesu psihiatriskā ekspertīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!