Foto: VID muitas pārvalde

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot padziļinātu pasta sūtījumu muitas kontroli, atklāja aptuveni 871,5 gramu hašiša nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai, izmantojot pasta pakalpojumus, portālam "Delfi" ziņoja VID sabiedrisko attiecību nodaļa.

Narkotiskās vietas atrastas sūtījumā no Vācijas. Par notikušo Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu. Divas personas ir atzītas par aizdomās turētajām un tām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Veicot kratīšanu aizdomās turēto personu dzīvesvietā, policija atrada un izņēma narkotiskās vielas – iespējams, hašišu. Vēl dzīvesvietā bija digitālie svari un polimēra maisiņi ar, iespējams, hašiša paliekām, kā arī mobilie telefoni, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 190. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm – par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.

Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība, ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem.

VID atgādina, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!