Foto: VID

Kāda kravas vilciena vagonā, kas no Baltkrievijas vedis šķeldu, trešdien atklātas 260 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļu markām, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Cigarešu kastes atklātas vilciena sastāva fiziskās kontroles laikā.

Savukārt otrdien Zilupes muitas kontroles punktā no Krievijas Federācijas iebraukuša kravas vilciena vagona konstrukcijā atrastas 9 800 "NZ" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (turpmāk – LAPK) 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli nosūtīti Muitas policijas pārvaldei jautājuma izskatīšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Tāpat otrdien no Krievijas Federācijas pa "zaļo joslu" iebraukusi vieglā automašīna ''Volkswagen Transporter'', kuru vadīja Baltkrievijas Republikas pilsonis. Veicot fizisko kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka transporta līdzeklī virs sliekšņa ir izveidota slēptuve. Tajā atradās 12 340 "MINSK" un "NZ" marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar LAPK 201.12 pantu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!