Zolitūdes traģēdijas krimināllietā vairāki par cietušajiem atzītie varētu tiesā neliecināt veselības problēmu dēļ, tāpēc tiesa varētu nolasīt šo personu iepriekš sniegtās liecības.

Trešdien tiesā viens no cietušo pārstāvjiem advokāts Mareks Halturins pieteica lūgumu viena sava pārstāvamā liecību nolasīt, jo sieviete klātienē liecināt par notikušo un tā apstākļiem neieradīšoties veselības stāvokļa dēļ. Advokāts skaidroja, ka sieviete pēc traģēdijas kļuvusi par 2. pakāpes invalīdi, viņai ir psiholoģiska rakstura traucējumi, kā arī viņa aizvien turpina ārstēšanos no gūtajām traumām.

Cietušās sievietes pārstāvis tiesā iesniedza vairākas dokumentu kopijas, kurās redzams, ka sievietei izsniegta darba nespējas lapa, nozīmējumi no vairākiem mediķiem, kas rekomendē sievietei piešķirt invaliditāti. Rezumējot advokāts sacīja, ka viņa pārstāvamā ierasties tiesā un sniegt liecības nevar tieši psihoemocionālo traucējumu dēļ.

Taču tā kā advokāts neiesniedza dokumentu oriģinālus, kā arī kopētie materiāli bijuši sliktas kvalitātes, prokurori izteica viedokli, ka patlaban izlemt jautājumu par konkrēto personu esot pāragri, tāpēc lūdza to atstāt atklātu, tāpat prokurori norādīja, ka advokātam būtu tiesai jāiesniedz arī dokumentu oriģināli un labas kvalitātes kopijas.

Paužot viedokli par advokāta Halturina pieteikto lūgumu, cietušo pārstāvis advokāts Aldis Gobzems piekrita prokuroru teiktajam, ka jautājums ir atstājams atklāts. Gobzems gan papildināja, ka, visticamāk, arī viņam lietas iztiesāšanas procesā būs līdzīga rakstura lūgums saistībā ar daļu no viņa pārstāvamajiem.

Arī apsūdzētās "Maxima" darbinieces Innas Šuvajevas aizstāve advokāte Jeļena Kvjatkovska, runājot par advokāta Halturina pieteikto lūgumu par konkrēto situāciju un personu, pievienojās prokuroru izteiktajam viedoklim, ka par to var lemt tikai pēc tam, kad visas puses būs iepazinušās ar dokumentiem.

Tiesa lēma jautājumu pagaidām atstāt atklātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!