Foto: Pašvaldības policija
Otrdien, 30.maijā, neilgi pēc pulksten 13 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes glābēji, apsekojot Vakarbuļļu pludmali, ievēroja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš bija ielīdis kāpu zonā starp niedrēm un fotografēja puskailas sievietes, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Policisti devās pie vīrieša, kuram tika lūgts uzrādīt uzņemtās fotogrāfijas un paskaidrot ar kādu mērķi tās tiek uzņemtas. Pārbaudot fotogrāfijas, konstatēts, ka ar 30.maija datumu pludmalē dažu stundu laikā nofotografētas aptuveni četras līdz piecas sievietes. Atpūtnieces fotogrāfijās bija redzamas bez bikini augšiņām, vienlaikus daudzas no tām, mēģinot pēc iespējas vairāk nosauļot, bija saripinājušas arī bikini apakšdaļu. Bildēs bija redzami gandrīz kaili ķermeņi dažādās pozās.

Pats vīrietis savu uzvedību attaisnoja ar ziņkāri, neko vairāk nepaskaidrojot. Vīrietis bija pieklājīgi ģērbts un atzina, ka viņu mājās gaida sieva ar diviem bērniem.

Policisti devās pie vienas no cietušajām, kura bija šokēta par notikušo un apstiprināja, ka fotogrāfijās redzama arī viņa. Sieviete skaidroja, ka nevienam nav ļāvusi viņu fotografēt un par notikušo vēlas rakstīt iesniegumu Valsts policijā, lai izvirtušais vīrietis tiktu saukts pie atbildības, informē pašvaldības policijā.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pieņēma sievietes iesniegumu un 39 gadus veco vīrieti nogādāja iecirknī.

Ņemot vērā, ka arī iepriekšējos gados peldvietās fiksēti līdzīgi gadījumi, kuros tiek aizskartas atpūtnieku tiesības, Rīgas pašvaldības policisti vasaras sezonā iespēju robežās pievērsīs uzmanību aizdomīgām personām pludmalē. Taču vienlaikus policija aicina arī iedzīvotājus ziņot par šādām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!