Foto: LETA
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa par narkotiku neatļautu iegādāšanos un glabāšanu lielā apmērā bez nolūka tās realizēt piespriedusi trīs gadu un viena mēneša cietumsodu Denisam Veremeičikam, kuram iepriekš tiesa bija piespriedusi desmit gadus cietumā par 2000. gadā Ziepniekkalnā izraisītu avāriju ar trīs bojāgājušajiem.

Kā informē tiesā, tāpat viņam noteikta probācijas uzraudzība uz trim gadiem. Pilns spriedums lietā būs pieejams 28. aprīlī, kad to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Nesaucot personu vārdā, Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina apliecināja, ka lietā kāda persona apsūdzēta par to, ka viņu 2015. gada janvāra sākumā aizturēja uz ielas acīmredzamā narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā. Mantu apskates laikā pie šīs personas tika atrasti aptuveni pieci grami narkotiskās vielas maisījuma, kas saturēja heroīnu un karfentanilu lielā apmērā.

Veremeičika pagātnē, neskaitot traģisko avāriju, ir vairāki pārkāpumi. Pagājušā gada 20. oktobrī Kārļa Ulmaņa gatvē automašīnas "Audi" vadītāja - Veremeičika - aizdomīgā braukšana piesaistīja ceļu policistu uzmanību un radīja aizdomas, ka vīrietis, iespējams, atrodas reibumā. Ignorējot policijas prasību apturēt auto, vīrietis pārbraucis pāri Salu tiltam un iebraucis Maskavas forštates ieliņās, kur izkāpis no auto un mēģinājis aizbēgt. Policisti vīrieti panāca un aizturēja.

Aizturētais 1981. gadā dzimušais vīrietis atteicās veikt alkohola un narkotisko vielu ietekmes pārbaudi. Pārbaudot vīrieša identitāti, noskaidrots, ka viņš iepriekš jau vairākkārt ir veicis pretlikumīgas, krimināli sodāmas darbības saistībā ar ceļu satiksmi.

Veremeičiks tiesāts par smagas autoavārijas izraisīšanu. Veremeičiks, atrodoties apreibinošo vielu iespaidā, 2000. gada 10. augustā Rīgā, Valdeķu ielā, ar automašīnu "BMW 525" uzbrauca uz ietves un notrieca sešus cilvēkus. Bojā gāja divas sievietes un viens vīrietis, bet vēl divām sievietēm un vienam bērnam tika nodarīti smagi miesas bojājumi. Tiesa Veremeičikam piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem.

Toreiz tiesa papildus cietumsodam piemēroja arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegumu, kas bijis spēkā līdz 2015. gadam.

Tomēr pēc cietumsoda izciešanas šī persona, neskatoties uz tiesas piemēroto transportlīdzekļa vadīšanas aizliegumu, divreiz tikusi aizturēta par šī aizlieguma ignorēšanu. Tā rezultātā pret vīrieti sāktas vēl divas krimināllietas, un viņš divreiz tiesāts par izvairīšanos no tiesas piespriestā tiesību ierobežošanas soda, kā arī tiesa viņam no jauna piemērojusi transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegumu - šoreiz līdz 2018. gadam.

Pērn rudenī pret vīrieti sākts kārtējais kriminālprocess par izvairīšanos no tiesas piespriestā tiesību ierobežošanas soda.

Papildus tam sākts kriminālprocess arī par atteikšanos no apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!