Otrdien neilgi pēc pusnakts Valgundē atkal reģistrēti divi ugunsgrēki, turklāt arī šoreiz ir aizdomas, ka abos gadījumos uzdarbojušies ļaunprāši - degusi saimniecības ēka, kurai nav bijusi pieslēgta elektrība, kā arī kāda neapdzīvota māja. Jau vēstīts, ka arī pagājušajā nedēļā notika vairāki ugunsgrēki, kuru cēlonis nav izzināts.
"Šeit vairs neviens neguļ! Iedzīvotāji pieprasa sasaukt domes ārkārtas sēdi! Te jau izskatās, ka uzdarbojas maniaks!" ar šādiem vārdiem Valgundē notiekošo raksturoja vairāki vietējie iedzīvotāji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandiera vietnieks Leons Stablinieks, ugunsdzēsēji izsaukumus uz abām ugunsnelaimēm saņēmuši vienā laikā - pulksten 0.51. Pirmajā izsaukumā ziņots, ka deg saimniecības ēkas jumta konstrukcijas, kas vēlāk sagāzušās, otrajā - ka liesmas Valgundes centrā posta neapdzīvotas koka mājas jumtu un priekšnamu.

"Varam tikai ieteikt Valgundes iedzīvotājiem sargāt savus īpašumus ar ieročiem rokās," piebilda Stablinieks. Notikuma vietā strādā ugunsdzēsības speciālisti un policijas darbinieki.

Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece apstiprināja, ka patlaban turpinās aktīvs darbs gan pie pagājušajā naktī, gan iepriekš notikušo dedzināšanu izmeklēšanas. Sīkāka informācija izmeklēšanas intersēs pagaidām netiek sniegta.

Kā jau iepriekš ziņots, līdz šim Valgundē vairāki aizdedzināšanas gadījumi - pagājušajā nedēļā naktī uz piektdienu dega siena guba, divstāvu saimniecības ēka aptuveni 100 kvadrātmetru platībā un līdzās šķūnītim nokrauta salmu kaudze. Tā kā degošos salmus savlaicīgi izdevās apdzēst, šķūnītis palika uguns neskarts. Aizdomās par šīm ļaunprātībām policija "uz karstām pēdām" notvēra divus agrāk tiesātus 1980. un 1985.gadā dzimušus vīriešus, kuriem tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Savukārt naktī uz trešdienu Valgundē aizdegās kokzāģētavas jumts un durvis, bet trešdienas vakarā pusstundu pirms pusnakts sadega saimniecības ēkas jumts vairāk nekā 100 kvadrātmetru platībā. Aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu radās, jo nevienai no abām minētajām ēkām nebija pieslēgta elektroenerģijas padeve.

Sākts kriminālprocess par tīšu mantas iznīcināšanu, ja tā veikta dedzinot. Sīkāk par naktī uz otrdienu notikušo ugunsnelaimi informēsim jau drīzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!