Foto: Valsts polcija

Šī gada februārī Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa sankcionētas kratīšanas laikā kriminālprocesa ietvaros kādas sievietes dzīvesvietā izņēma 550 litrus spirta, portālu “Delfi” informēja VP.

Valkas policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa ieguva informāciju, ka Valkā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu akcizēto preču uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

Lai pārbaudītu esošo informāciju, policija īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru rezultātā februāra sākumā sankcionētas kratīšanas laikā, atklāja un izņēma vismaz 550 litrus spirta un šķaidīta spirta. Precīzu izņemtā alkohola daudzumu noteiks ekspertīzē.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kopumā 2019. gadā Valkas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa uzsāka sešus kriminālprocesus par nelikumīgu akcizēto preču glabāšanu. Kriminālprocesu ietvaros izņemti 534 litri spirta un 21969 gab. cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Savukārt Kārtības policijas amatpersonas, veicot patrulēšanu Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā, izņēma 289760 gab. cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām

Policija aicina iedzīvotājus vai komersantus dalīties ar informāciju par nelegālo akcīzes preču apriti. Informēt policiju ir iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat to tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!