Foto: Valsts policija

Otrdien, 19. martā, Valmierā Valsts policija par nepakļaušanos likumsargu likumīgajai prasībai apturēt automašīnu aizturējusi kādu 1979. gadā dzimušu autovadītāju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 17.08 Valmierā, Brenguļu ielā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rota, patrulējot pilsētā, pamanījusi kādu aizdomīgu "Volkswagen Golf" markas automašīnu. Policisti mēģināja apturēt un pārbaudīt auto, taču tās vadītājs nav pakļāvies policijas darbinieku vairākkārtējām likumīgajām prasībām apstāties un sācis bēgšanu.

Policija noskaidrojusi vīrieša personību un autovadītāju aizturējusi. Aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes pārkāpumiem. Viņam ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Par nepakļaušanos vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu 1200 eiro līdz 1400 eiro apmērā un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!