Foto: LETA
Pirmdien Valmierā kāds 14 gadus vecs jaunietis bez autovadītāja apliecības izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, kurā gājis bojā pasažieris, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Garāžu kooperatīvu teritorijā 2001. gadā dzimis jaunietis, vadot automašīnu "Audi 80" bez autovadītāja apliecības, netika galā ar auto vadību, uzbrauca 1992. gadā dzimušai sievietei un ietriecās garāžas durvīs.

Notikuma vietā mira automašīnas pasažieris – 1972. gadā dzimis vīrietis. 1992. gadā dzimusī sieviete un nepilngadīgais automašīnas vadītājs nogādāti slimnīcā.

Sākotnējā informācija liecina, ka 1972. gadā dzimušais vīrietis garāžu kooperatīva teritorijā kopā ar draugiem lietojis alkoholu, turpat arī bijis 14 gadus vecais zēns, kurš palūdzis iedot pabraukāties ar viņa auto.

Vīrietis automašīnu iedevis, un pats, esot reibumā, apsēdies blakus. Braucienam sekas izvērtās traģiskas un zēns automašīnu nenovaldīja, kā rezultātā uzbrauca 1992. gadā dzimušai sievietei, kura kopā ar savu sešus gadus veco meitu nāca no veikala.

Pēc tam nepilngadīgais vadītājs ietriecās ar automašīnu kādas garāžas durvīs. Šis trieciens bija liktenīgs blakus sēdošajam automašīnas īpašniekam, jo tā kā viņš nebija piesprādzējies, tad trieciena rezultātā ar galvu ietriecās automašīnas priekšējā stiklā un ar stikla lauskām savainoja kaklu, gūstot nāvējošas traumas. Vīrietis notikuma vietā gāja bojā. Nepilngadīgais jaunietis uzreiz pēc notikušā negadījuma vietu atstāja, aizbēgot, taču vēlāk atgriezās kopā ar vecākiem.

Policijā ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Ziņots, ka pirmdien reģistrēti 79 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietis 21 cilvēks, viens gājis bojā.

Sastādīti 687 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 239 par ātruma pārsniegšanu, deviņi par auto vadīšanu alkohola vai narkotiku iespaidā, kā arī viens par agresīvu braukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!