Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī dzēsis 24 pērnās zāles ugunsgrēkus, bet šogad kopumā dienestam nācies kūlu dzēst jau 998 reizes, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Alojas novadā, kur kūla dega 20 hektāru platībā, Stopiņu novadā, kur sausā zāle dega astoņu hektāru platībā un Daugavpils novadā, kur sausā zāle dega piecu hektāru platībā. Līdz ar sauso zāli dega arī viena ēka – šķūnis.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt. Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 77 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četru meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt pulksten 00.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenes novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg jumta konstrukcijas 150m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 04.28 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 4.20 tika saņemts izsaukums Tukuma novadā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas gaitenī bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikušā apstākļus skaidro Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega šķūnis ar malku, neapsaimniekota ēka, atkritumi konteineros, atkritumi neapsaimniekotā ēkā, sodrēji dūmvados, uz plīts piededzis ēdiens, sadzīves mantas uz balkona, zaru kaudze un vieglā automašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!