Foto: LETA

Valsts policijas (VP) amatpersonas ceturtdien lidostā "Rīga" apcietinājušas par kukuļņemšanu aizdomās turēto bijušo Rīgas domes amatpersonu Āriju Stabiņu, informēja VP Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieks Māris Geida.

Viņš norādīja, ka Stabiņa, kura 5. novembrī tika aizturēta Ēģiptē, no šīs valsts tika izraidīta un tās varas iestādes informēja Latvijas tiesībsargājošās institūcijas par to, ar kuru reisu Stabiņa ielidos Latvijā. Pateicoties Ēģiptes varas iestāžu darbībai, tika nokoordinēta Stabiņas apcietināšana.

Geida arī norādīja, ka par Stabiņu bija izdots Eiropas apcietināšanas orderis, līdz ar to viņai acumirklī tika piemērots apcietinājums, nevis aizturēšana.

Prokuratūrā portāls "Delfi" noskaidroja tā kā brīdī, kad Stabiņa pazuda, krimināllieta jau bija nonākusi prokuratūrā, tad prokuratūra patlaban ir procesa virzītājs. Tobrīd Stabiņai kriminālprocesā bija aizdomās turētā personas statuss. Līdz ar to prokuratūra turpinās darbu, lai Stabiņai uzrādītu apsūdzību un vēlāk jau lietu nodotu tiesai.

Patlaban Stabiņai piemērots drošības līdzeklis, kam nav noteikta termiņa. Prokuratūrā, neminot konkrētu personu vārdus, norāda, ka procesa virzītājam uz doto brīdi nav pamata grozīt šai personai noteikto drošības līdzekli.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2012. gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp toreizējā Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa un divi pārvaldes darbinieki.

KNAB Stabiņu turēja aizdomās par ilgstošu kukuļņemšanu apmaiņā pret pašvaldības dzīvokļu rindas ietekmēšanu.

Pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa 2013. gadā pazuda. Tiesībsargājošās iestādes gadu pēc pazušanas viņu izsludināja starptautiskajā meklēšanā.

Saistībā ar Stabiņas kukuļošanu līdz šim dažāda veida sodi piemēroti vairākām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!