Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) sestdien, 21. novembrī, vienlaikus visā Latvijā veicot preventīvas pārbaudes ar mērķi pārliecināties vai publiskās iekštelpās tiek lietotas sejas maskas, uzsākusi astoņus administratīvā pārkāpuma procesus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policija kopumā veica gandrīz 700 preventīvās pārbaudes visā Latvijā, no tām 102 pārbaudes ir veiktas tirdzniecības centros. Policija atzīst, ka lielākoties noteiktie ierobežojumi un drošības prasības tika godprātīgi ievēroti – iedzīvotāji ir lietojuši mutes un deguna aizsegus.

Tomēr policija norāda, ka, lai gan vairums iedzīvotāju ir bijuši atbildīgi, ievērojot noteiktās prasības, diemžēl konstatēti arī pārkāpumi, kad personas, atrodoties publiskās iekštelpās, klaji neievēro noteiktās drošības prasības. Līdz ar to astoņos gadījumos ir uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi par sejas masku nelietošanu.

Policija min, ka tās mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus.

Tāpēc lielākajā daļā gadījumu, konstatējot iespējamus pārkāpumus, policisti ir devuši preventīvas norādes vai mutiski brīdinājuši. Šajās pārbaudēs likumsargi kopumā 65 gadījumos ir devuši preventīvus norādījumus par nepieciešamību lietot mutes un deguna aizsegus.

VP vērš uzmanību, ka arī turpmāk veiks šādas pārbaudes, lai uzraudzītu, vai tiek ievērotas Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai noteiktās drošības prasības.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no 20. novembra stājas spēkā grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz, ka par masku nelietošanu publiskās vietās varēs sodīt ar naudas sodu līdz pat 50 eiro.

Pēdējā diennaktī veikti 2256 Covid-19 testi, reģistrēti 116 jauni saslimšanas gadījumi, bet deviņi inficētie miruši

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!