Vanšu tilta nobrauktuvē pie Rīgas pils šodien ietriecās kravas automašīna ar celtniecības atkritumu konteineru, jo šoferis neņēma vērā ceļazīmi, kas ierobežo zem tilta braucošo auto maksimāli pieļaujamo augstumu.
Negadījums noticis ap plkst.10.50. Avārijā cietis kravas automašīnas vadītājs, kurš ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Zane Moskaļonoka.

Kravas automašīnas "Mercedes Benz" vadītājs zem tilta vēlējās pabraukt no Rīgas pils puses, taču acīmredzot nepareizi novērtēja sava spēkrata augstumu. Ceļazīme šajā vietā atļauj braukt automašīnām, kuru augstums nepārsniedz 2,8 metrus.

Kravas automašīna ar kabīnes jumtu ietriekusies tilta nobrauktuves horizontālajā laidumā un apstājusies tikai tad, kad pret tiltu atdūrās konteineru turošie vertikālie balsti. Kabīnes jumts ir ievērojami bojāts.

Tilta apsaimniekotāja SIA "Rīgas Tilti" pārstāvji patlaban noskaidro, vai tiltam ir nodarīti kādi bojājumi, informēja uzņēmuma pārstāvis Sigurds Helmanis.

Pašlaik avārijas vietā zem tilta daļēji slēgta transporta kustība virzienā no prezidenta pils uz Muitas ielu. Satiksmi regulē ceļu policijas darbinieki.

Uzraksts uz automašīnas liecina, ka to izmanto SIA "GL Metāls", kas nodarbojas ar metāllūžņu pārstrādi un tirdzniecību.

Uzņēmuma valdes loceklis Valentīns Jašuks atzina, ka viņam pagaidām nav zināms, kādēļ automašīnas vadītājs nav ievērojis ceļazīmi. Firma apņemas segt zaudējumus, kas varētu būt nodarīti tiltam, ja tiks saņemta šāda prasība. Viņš arī norādīja, ka kravas automašīna bijusi apdrošināta.

Šī nav pirmā reize, kad, neievērojot atļauto automašīnas augstumu, Vanšu tilta nobrauktuvē pie Rīgas pils ieskrien kravas automašīna.

2003.gada 2.jūlijā, braucot zem Vanšu tilta no Muitas ielas puses, kāda kravas automašīna ar strēlēm pat divas reizes ietriecās tilta laidumā. Pēc pirmā neveiksmīgā mēģinājuma automašīnas vadītājs pabrauca atpakaļ un vēlreiz mēģināja izbraukt zem viadukta, bet tikpat nesekmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!