Foto: stock.xchng

Šā gada 29.jūlijā Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret kādu vīrieti, kurš ļaunprātīgi nepildīja nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, kas uzlika viņam par pienākumu atstāt konkrētu mājokli un tikties ar savu faktisko sievu, portāls „Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētais nepildīja ar Alūksnes rajona tiesas lēmumu noteiktos pagaidu aizsardzības līdzekļus pret vardarbību, proti, pienākumu atstāt konkrētu mājokli, aizliegumu atgriezties un uzturēties tajā, aizliegumu satikties ar faktisko sievu, uzturēt ar viņu fizisku vai vizuālu saskari, aizliegumu jebkurā veidā sazināties ar faktisko sievu, aizliegumu, izmantojot citu personu starpniecību, organizēt satikšanos vai jebkāda veida sazināšanos ar sievu.

Vīrietis atgriezās mājās, dzīvoja tajās, lietoja alkoholu, aicināja ciemos draugus, izteica draudus un necenzēti lamāja savu faktisko sievu, tādējādi ļaunprātīgi nepildīja nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

Saskaņā ar lēmumu krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzība vīrietim uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 168.1pantā. šis pants par nolēmuma nepildīšanu, kas paredz pagaidu aizsardzību, kā sodu paredz r īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!